~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

torstai 8. joulukuuta 2011

Torstain leipomuksia

Tänään pistin taas jauhot pöllyämään ja leivoin hieman joulua lisää :)
Ensin tein satsin Daim-pipareita
ja sitten vielä Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä bongatun karpalokakun :)


Daim-piparit meillä katoaa kummasti purkeista,
vaikka kukaan ei myönnä purkilla käyneensä..



Karpalokakku on aivan uusi tuttavuus, mutta todella helppo tehdä :)


Tässäpä ohjeet, jos innostutte kokeilemaan :)

***

DAIM-PIPARIT

200g voita
2dl sokeria
2rkl siirappia
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1½dl kaurahiutaleita
4dl vehnäjauhoja
1,5 isoa Daim-patukkaa rouhittuna/pussillinen Daim-rakeita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna ja vatkaa vielä hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi Daim-rouhe/-rakeet. Leivo taikinasta tanko ja ota siitä n. 1cm kokoisia paloja. Pyörittele niistä palloja ja litistä hieman. Jätä pellille hieman leviämisvaraa. Paista 180 asteessa n. 8-10min.

***

KARPALOKAKKU


5dl vehnäjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa 1dl oli korvattu täysjyvävehnäjauhoilla)
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
1,5tl soodaa
1½tl neilikkaa
1tl pomeranssinkuorta
2tl kanelia
100g voita sulatettuna
3 dl kermaviiliä
1 muna
1½ dl karpalosurvosta

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
Lisää joukkoon jäähtynyt voisula, kermaviili, muna ja karpalosurvos.
Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista kakkua 175 -asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti