~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

perjantai 16. joulukuuta 2011

Tiernapojat

Joulun aikaan kuuluu täällä meillä päin hyvin vahvasti myös Tiernapojat - asummehan Tiernakaupunki Oulun kupeessa. Koulun joulujuhlissa on hyvin usein Tiernapoika-esitys ja esityksiä voi käydä katsomassa myös esimerkiksi Oulun Kaupunginteatterilla joka päivä 21.12.2011 asti klo 18.

Tiernapojat eli tähtipojat on vuosisatoja vanha suomalainen jouluperinne, laulunäytelmä, jota nuoret pojat alun perin kiersivät taloissa esittämässä. Kuvaelma perustuu pääasiassa Matteuksen evankeliumiin ja kertoo itämaan tietäjien matkasta Jeesus-lapsen luo sekä kuningas Herodeksesta, joka määrää sotilaansa surmaamaan kaikki pienet poikalapset toivoen siten saavansa hengiltä myös vastasyntyneen Jeesuksen, ”juutalaisten kuninkaan”. (Lähde: Wikipedia)


Kuva: www.tiernakaupunki.fi

Tiernapojista tulee myös vahvasti lapsuus mieleen, kuinka aina jouluaaton hautausmaa-ajeluiden aikoihin tuli radiosta Tiernapoikien esitys ja isä veivasi radiota isommalle ja sitä kuunneltiin melkein yhtä hartaudella kuin Joulurauhan julistusta ;) Mukavaa perinnettähän se on.

Oulun Tiernakaupungin sivuilta löytyy lisää tapahtumia ja tietoa :)
Ja täältä löytyy koko esityksen vuoropuhelut ja laulujen sanat :)

209 Tiernapojat

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti