~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

torstai 15. joulukuuta 2011

Kentuckyn kakku


Tänään uunista tupsahti keittiöön Kentuckyn kakku.
Tein yhtenä aiempana vuonna pelkän kakun ilman kuorrutusta, mutta nyt kokeilin myös kuorrutuksen tekoa ja nam, mitä herkkua se olikaan ;)

Tällaisen kakun ajattelin leipaista jouluviemisiksi tyttären isomummulle ja -papalle :)

*KENTUCKYN KAKKU*

200 g Rasvaa
4 dl Sokeria
3 Munaa
6½ dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2½ dl Kermamaitoa
1½ dl Rusinoita
1½ dl Mantelirouhetta
1 tl Vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat.
Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
Lisää kermamaito.
Lisää rusina-manteli-vanilliinisokeriseos.
Rasvaa ja jauhota iso kahvikakkuvuoka.
Täytä vuoka ja kopauta pari kertaa vuokaa pöytää vasten, poistaaksesi ilmatilat.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Kuorrutus:
1 dl Kermaa
100 g Rasvaa
2 rkl Sokeria, tummaksi paahdettuna
300 g Tomusokeria

Ruskista sokeri paksupohjaisessa kattilassa
(ensin sokeri sulaa, sitten muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa).
Ota kattila liedeltä, kun sokeri on ruskeaa.
Tämä tapahtuu pian eli ole tarkkana.
Lisää rasva ja anna sen sulaa.
Lisää kerma ja kiehauta seos koko ajan vatkaimella sekoittaen.
Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen.
Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia.
Se saa olla melko paksua.
Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle.
Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.
Ripottele päälle halutessasi mantelirouhetta tai muita koristeita, ennenkuin kuorrutus jähmettyy.

1 kommentti :

  1. Oi, anoppi on ruukannut usein tehdä tuota herkkua - se on niin hyvää ja nimeonomaan just tuon kuorrutuksen kera!

    VastaaPoista