~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Poropiiraat

Taas me ollaan leivottu ;)
Tästähän tulee kohta vain leivontablogi, mutta ajattelin nyt jakaa kuitenkin tämänkin ohjeen kanssanne :) Nämä ovat sopivia vaikka pikkujouluihin suolapalaksi!

POROPIIRAAT
(n. 12kpl tehtynä isoihin muffinsivuokiin)

Pohja
2dl vehnäjauhoja
1dl perunasosejauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
125g voita tai margariinia
2rkl vettä

Täyte
100g kylmäsavupororouhetta
1 tomaatti
2 munaa
2dl ruokakermaa
ripaus pippurista yrttimaustetta
100g juustoraastetta

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, perunasosejauhe, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna tasaantua hetki jääkaapissa (kelmuun kiedottuna).

Pyöritä taikinasta pöytätennispallon kokoisia palloja ja painele ne muffinsivuokien pohjalle. Laita vuokiin pororouhetta ja pieneksi silputtua tomaattia. Sekoita ruokakerma sekä munat ja mausta pippurisella yrttimausteella. Lusikoi seosta vuokiin. Lisää lopuksi juustoraastetta pinnalle. Paista piiraat uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

3 kommenttia :

  1. Oon himohamstrannut poropiiraiden ohjeita koko syksy ;) päätin nimittäin, että meillä syödään "lahjanavaus-iltapalana" poropiiraita :P kohta täytyy alkaa jo tekemään, sillä ohjeita on kertynyt enemmänkin...tämä mukaan lukien :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poropiiraat on kyllä niin namia suolaisen nälkään :) Yks hyvä yhdistelmä on myös kylmäsavuporo ja valkohomejuusto. Sitä oon tehnyt isompana piirakkana ja on kyllä namia :) Jopa homejuustoja inhoava ystäväni tykkäsi ;)

      Poista
  2. Kuulostaapa herkullisilta! Näitä täytyykin testata. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista