~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Keittiöherkkuhaaste

Sain kivan haasteen Keltaisen talon joulunodotusta-blogista tehdä kahdeksan kohdan TO DO-listan keittiöherkuista, joita on mielinyt tekevänsä joskus.. 


1) Ensimmäiseksi tuli mieleen karjalanpiirakat. Olen kerran tehnyt niitä aivan alusta asti itse ja ne oli tooosi hyviä, mutta siitä on aikaa varmaan 15 vuotta, joten nyt olisi jo aika kyllä kokeilla uudelleen.

2) Äitin rieska ja hiivaleipä. Olen ollut nyt kohta 2,5 vuotta kotona äitiyslomilla ja hoitovapaalla ja haaveillut koko ajan, että pitäisimme äitini kanssa leivontapäivän, jolloin lämmitämme meidän leivinuunin tulikuumaksi ja  tekisimme siinä äitini ohjeella rieskaa ja hiivaleipää.. Tämä haave toivottavasti toteutuu ennen joulua!

3) Muumi-piparkakkutalo. Tämä on ollut haaveena jo ainakin parina jouluna, mutta aina jäänyt.. Katsotaan, joskos tänä jouluna olisi aikaa ja kärsivällisyyttä alkaa kokeilemaan.

4) Lusikkaleivät. Näitä muistelen joskus tehneeni lapsuuden kodissa, mutta en muista, miten onnistuivat, joten lusikkaleipiä voisi kokeilla tehdä jouluksi.

5) Rosvopaisti. Mies on monesti puhunut, että olisi kiva kokeilla joskus rosvopaistin tekoa, ja se olisi kyllä itellekin aivan uusi kokemus.

6) Suklaakakku/mutakakku mansikkakastikkeella on myös jostain syystä kunnolla kokeilematta. Siis oikein sellainen kunnon suklainen makuelämys. Ja siihen itse tehty mansikkasosekastike. Nams!

7) Siika ja kuha. Kalaruokia olen myös monesti haaveillut osaavani tehdä enemmän. Aina tulee turvauduttua vain loheen. Siikaa on toki savustettu, mutta sitäkin olisi kiva opetella laittamaan muullakin tavalla. Ja kuhaa en ole koskaan itse kokeillut laittaa, joten sekin vielä odottaa inspiraatiota!

8) Tortut aidosta itse tehdystä voitaikinasta. Äitini tekee aina itse voitaikinan ja kyllä ne tortut ovat vaan niitä parhaita, vaikka itsellänikin on yksi ihan hyvä kermaviilivoitaikinan ohje, mutta vielä minä joskus kaulin ja kaulin ja sitten nautin aidoista voitortuista :)  


Tämäpäs oli mukava haaste, kiitos Keltaisen talon joulunodotusta-blogiin! Haasteeseen kuuluisi vielä antaa haaste neljään blogiin, mutta minä ajattelin, että napatkaa mukaan jokainen, joka tämän haluaa :)

Mukavaa hämäräistä sunnuntaita! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti