~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

maanantai 19. marraskuuta 2012

Tunnustuskakkua ;)



1. Sain tunnustuksen Jouluisia hetkiä-blogin Mimuralta, kiitos paljon! :) Lämmitti kovasti mieltä :)

2. Nämä viisi blogia saavat tunnustuksen minulta eteenpäin.


Napatkaa mukaan, jos poikkeatte :)

Tässä säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin.

***

Tämän tunnustuksen kunniaksi voisin tarjoilla karpalovalkosuklaakakkua. Meillä tosiaan tunnelmoitiin perjantaina Partyliten kynttilöiden ja somisteiden parissa ja kahvin/teen kera maisteltiin sitten tätä ihanan kirpsakan makeaa kakkua. Ohje on uusimmasta Kotilieden Jouluelämää-lehdestä.


VALKOSUKLAINEN KARPALOKAKKU

POHJA
180g piparkakkuja
75g sulatettua margariinia

TÄYTE
2dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
100-130g valkosuklaata
½dl sokeria
3 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä
3rkl siirappia

KORISTELUUN
5dl jäisiä karpaloita
3dl punaista glögiä tai mehua
(1dl mehua tai glögitiivistettä 2dl vettä)
2dl hyytelösokeria

Vuoraa pyöreän, halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Hienonna piparkakut. Lisää sula margariini ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Valuta kakun pinnalle ohut kerros siirappia. Kiehauta glögi tai mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi glögikiille marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti