~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

maanantai 2. joulukuuta 2013

Taatelikakku

Eilen myös leivottiin ja uunista tupsahti tällä kertaa taatelikakku ja perinteisiä Daim-pipareita. Noiden pipareiden ohje löytyykin aiemmin jo täältä.


Taatelikakun tein samalla reseptillä, millä olen sen jo monena vuonna tehnyt.

3dl vettä
1pkt taatelia
1½ dl sokeria
200g voita tai margariinia
2 munaa
1dl vahvaa kylmää kahvia
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl vanilliinisokeria

Keitä vesi, paloiteltu taateli ja sokeri soseeksi ( menee n. 10-15min.). Lisää lämpimään seokseen rasva. Anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon yksitellen munat, sitten kahvi ja lopuksi jauho-kohotusaineseos ja vanilliinisokeri. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (1,5l) ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.



2 kommenttia :

  1. Ihana kakku, pitää itsekkin ottaa leipomukset asiaksi joku päivä. Nuo daim-piparit kuulostaa aivan liian hyvältä! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain :) Ja pieni varoituksen sana, nuo Daim-piparit ei kauaa purkissa viihdy, vaan katoavat meillä ainakin alta aikayksikön piparihiirten suihin ;)

      Poista