~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

perjantai 18. marraskuuta 2011

LumivalkeaaTämän aamun ensimmäinen hihkaisu:

LUNTA! :)

Sitä on nyt vihdoinkin - edes hitusen satanut meillekin!
On heti paljon jouluisempaa, valoisampaa.. harmaasta päivästä huolimatta!

***
Metsän hiljaisuus, puut lumesta taipuu.
Sininen hetki vie pois kesän kaipuun.
Jostain leijailee nenään tuoksu piparin ja kinkun,
maahan murennan kurrelle ja pikkulinnuille limpun.
Lumihiutale hiljalleen leijailee maahan,
rauhallista joulua toivottaa saanhan.
***
4 kommenttia :

 1. Pohjois-Pohjanmaalla oli tosiaan satanu yöllä lunta :o). Asun Keski-Pohjanmaan puolella, Pohjoisen rajalla, ja aamu oli mustaakin mustempi. Töissä käyn Pohjoisen puolella ja sielä oli maa valkoisena. Tasan ei mee nallekarkit :o( ;o)

  VastaaPoista
 2. Täällä kanssa toinen Keski-Pohjanmaalla asustava, tosin minä asustelen eteläpäässä :) Musta on täälläkin maa, eikä edes pieniä viitteitä mahdollisesta lumesta ole näkynyt. Itse en suuria määriä lunta toivo, mutta edes pienesti valkea joulu - se olisi ihana! Eiköhän sitä ehdi tännekin tulla, jossain vaiheessa sitä taas on liikaa ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa!!! :) Meillä vielä odotellaan jokunen tovi tuota lunta... Tuskin tänne suuntaan ihan äkkiä sitä on tulossa. Ite vaan jo vähän kyllästyny tuohon kuraan... ;) Mutta onneksi on kynttilöitä ja valoja, jolla saa pihastakin kauniimman!! Toi Lumivalkeaa joululaulu on tosi ihana!! <3

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä lunta varmasti vielä tulee joka kolkkaan ja sitten tuskaillaan, kun sitä on jo liikaa :) Mutta näin joulun alla sitä kyllä toivoo.. Meillä päin harvemmin on ollut mustia jouluja, mutta yhden muistan ja silloin ei kyllä ollut oikein joulufiilistä, kun vettä vaan satoi.. Kynttilät ja valot luo kyllä tunnelmaa pimeyteenkin onneksi :)

  VastaaPoista