Eilen myös leivottiin ja uunista tupsahti tällä kertaa taatelikakku ja perinteisiä Daim-pipareita. Noiden pipareiden ohje löytyykin aiemmin jo täältä.
Taatelikakun tein samalla reseptillä, millä olen sen jo monena vuonna tehnyt.
3dl vettä
1pkt taatelia
1½ dl sokeria
200g voita tai margariinia
2 munaa
1dl vahvaa kylmää kahvia
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl vanilliinisokeria
Keitä vesi, paloiteltu taateli ja sokeri soseeksi ( menee n. 10-15min.). Lisää lämpimään seokseen rasva. Anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon yksitellen munat, sitten kahvi ja lopuksi jauho-kohotusaineseos ja vanilliinisokeri. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (1,5l) ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
3dl vettä
1pkt taatelia
1½ dl sokeria
200g voita tai margariinia
2 munaa
1dl vahvaa kylmää kahvia
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl vanilliinisokeria
Keitä vesi, paloiteltu taateli ja sokeri soseeksi ( menee n. 10-15min.). Lisää lämpimään seokseen rasva. Anna seoksen jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon yksitellen munat, sitten kahvi ja lopuksi jauho-kohotusaineseos ja vanilliinisokeri. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (1,5l) ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
Ihana kakku, pitää itsekkin ottaa leipomukset asiaksi joku päivä. Nuo daim-piparit kuulostaa aivan liian hyvältä! Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOle hyvä vain :) Ja pieni varoituksen sana, nuo Daim-piparit ei kauaa purkissa viihdy, vaan katoavat meillä ainakin alta aikayksikön piparihiirten suihin ;)
Poista