~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukuun eka

Kylläpäs on aika rientänyt joutuisasti. Ollaan jo joulukuun ekassa päivässä ja joulu on aivan liian lähellä. Tuntuu, että tänä vuonna en ehdi. Mutta toisaalta, onko aina kaikkea pakko ehtiäkään. Jos se joulu tulisi tänä vuonna vähemmällä hösöttämisellä. Jos se joulumieli löytyisikin ihan vain katselemalla lasten iloa ja riemua. Vaikka pakkohan sitä on vähän taustatyötä tehdä, että niitä joulun odotuksen ihmeitä lasten sydämiin saa (esim. hankkia tonttukalenteriin yllätyksiä ja leipoa pipareita).

Joulumieli ei ole siis vielä aivan täysin löytänyt tietänsä luokseni, vaikka olen kyllä joulua jo kovasti kotiin laittanut ja joululaulut raikaa joka päivä. Pikkuhiljaa pakastinta pitäisi alkaa täyttämään leivonnaisilla ja pukin kontti on vielä hyvin, hyvin tyhjä, joten jouluostoksilla on käytävä. Onneksi muutaman hyvän löydön tein Black Fridayna.

Esikoisemme (7v) on jo hieman alkanut epäillä tonttujen olemassaoloa.. Mutta joulupukki asuu Korvatunturilla ja on onneksi vielä aito, vaikka vaatteiden alla on kuulemma ihan oikea ihminen :) No, minä uskon edelleen joulupukkiin ja tonttuihin, joten voin kirkkain silmin vastata epäilyihin, että kyllä minä ainakin olen tonttuja nähnyt. Tänäänkin eteisestä kuului rapinaa ja kopinaa, siellä ne tarkkailivat, ollaanko me oltu kilttejä.


Toissapäivänä tein oikein maukkaan mehevää suklaista kahvikakkua, jonka reseptin halusin jakaa teillekin. Ohje on alunperin Kotiliedestä. Kakku oli ihan hyvää näinkin, mutta herkkusuuna olisin ehkä kaivannut vielä jotain kuorrutusta kakkuun. Mokkapalakuorrutus tai sulatettu maitosuklaa sopisi varmasti hyvin.

Suklainen mehevän maukas suklaakahvikakku

Aineet:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl piimää (tai kevyt ranskankermaa)
3 munaa
1.25 dl sokeria
1.25 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Ohje:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, piimä (tai ranskankerma), sokerit sekä munat yksitellen kevyesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun kahvikakkuvuokaan ja paista 160 °C noin 1 tunti tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta uhkaa saada liikaa väriä pala. Anna jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa. Jäähdytä kokonaan.



3 kommenttia :

  1. tänään on jopa 10 päivä' ja 2 adventti , Rauhallista adventtia ja aika todella rientää nopeasti , sinulla on todella kiva blogi tükkään jo monta vuotta on suosikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne päivät vilisee vain silmissä ja kolmas adventti kolkuttelee ovella. Kiitos kaunis sanoistasi, lämmittivät kovasti mieltä. Minua harmittaa kovasti, kun en ole ehtinyt panostaa ja päivittää blogiani, niinkuin ajattelin.. Mutta ehkä ensi vuonna taas paremmalla onnella :)

      Poista
  2. Hei, kiitos vielä mehevästä reseptistä sekä koko upeasta joulublogistasi. Minulla olisikin mielessäni teemaltaan jouluinen blogiyhteistyöehdotus, jossa työ on pieni mutta palkkio mukava. Mikäli haluat kuulla lisää, kerron mielelläni tarkemmin. Voit ottaa yhteyttä klaus.einari@outlook.com

    VastaaPoista