~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

torstai 15. marraskuuta 2018

Toffee

Vau! 
Ihan ensimmäisenä täytyy kyllä kiittää jokaista täällä piipahtanutta.. nimittäin laskuri kertoi, että 100000 kävijän raja oli mennyt rikki! KIITOS! <3

Joulua olen laitellut pikku hiljaa.. Melkein joka päivä ilmestyy uusia valoja ja muutama tonttukin on jo varaston perukoilta muuttanut sisälle. Jälleen kerran tuo lasten riemu ja ilo lähestyvästä joulusta on kyllä niin ihanaa. Meidän kuopus (vajaa 2v.) ihastelee joka päivä erityisesti ikkunoissa loistavia paperitähtiä ja huutelee "vau"-ihastuksiaan silmät loistaen.

Esikoinen (8v.) taas miettii lahjatoiveitaan ja kyselee tontuista ja joulupukista. Ihanaa, kun lapsen usko on vielä säilynyt ja joulun salaisuus ei ole paljastunut. Pian alamme myös varmasti leipomaan joululeivonnaisia pakkaseen, kunhan vielä ensin juhlimme miehen synttäreitä marraskuun lopulla. Tai ei niitä nyt niin isosti juhlita. Oman perheen kesken kakkua maistellaan ja jos vähän kahden keskenkin miehen kanssa vaikka ulos ja elokuviin päästäisiin, niin siinä olisi jo lahjaa kerrakseen.

Tänään me esikoisen kans juteltiin karkeista ja hän sanoi, että haluaisi kokeilla tehdä jotain karkkeja itse. No mieleeni tuli heti toffeet, joita joskus vuosia sitten tuli tehtyä aina jouluksi, jopa lahjaksikin. Toffeen kans mulla on vain ollut aina ongelma, että se menee liian kovaksi. En osaa ikinä lopettaa keittämistä ajoissa. Niin kävi vähän tänäänkin, kun sitten keitos laitettiin tulille. Mutta hyviä niistä tuli silti. Tein toffeet seuraavalla yksinkertaisella ohjeella.

TOFFEET

2dl kermaa
2dl sokeria
1rkl voita
pieni loraus siirappia

Kaikki ainekset vain kattilaan ja keitellään seosta niin, että se reippaasti poreilee ja samalla sekoitetaan puuhaarukalla pohjia myöten. Kun seos alkaa muuttua ruskeammaksi ja jämäköityy, se on valmista. Aikaa menee noin 15-20min. Sitten kaadetaan toffeemassa leivinpaperin päälle jäähtymään. Leivinpaperin voi laittaa esim. tarjottimen tai vuoan päälle. Toffeemassa laitetaan jääkaappiin jäähtymään. Jäähtynyt levy leikataan palasiksi ja herkutellaan. Toffee säilyy jääkaapissa noin viikon. 

Toffee keittämisen alussa.

Valmis toffeemassa.

1 kommentti :

  1. Meillä kuopus uskoi vielä kakkosella myös täysillä pukkiin, kolmosella vielä ainakin sillä hetkellä halusi uskoa ja nelosella on jo asia valjennut. Koko perjhe kuitenkin haluaa uskoa joulupukkiin, joten ainakin tänä vuonna vielä pukki tulee ihan livenä.

    Ihanan näköistä toffeeta! Pienenä tehtiin sellaista kovaa krokantintyyppistä. Harmi, kun ei ole enää ohjetta tallella. 😋

    VastaaPoista