~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

torstai 20. lokakuuta 2016

Kaunein joulu ja joulusuklaa

Monen monta kertaa olen jo täällä blogissani käynyt ja ajatellut, että pölyt pitäisi pyyhkäistä ja avata joulun odotus täällä blogissakin. Nyt on vihdoin sen aika! Ihana nähdä, kuinka muutkin joulublogit ovat jo heräilleet.

Täällä kotonahan olenkin jo pikkuhiljaa ripotellut pieniä valon pilkkuja syksyn pimeitä karkottamaan. Kynttilät palavat ainakin viikonloppuisin, joskus arki-iltoinakin. 
Ensimmäiset tortutkin ollaan jo ehditty paistaa ja maistaa - omenakanelihillolla. Piparitaikinaakin löytyi pakastimen uumenista ja tytön kanssa muutamat piparitkin leipastiin.
Kaapissa odottaa myös syksyn ensimmäiset glögit maistajaansa.

Syksyisin ilmestyy myös aina ihania uusia joulukirjoja ja tänä syksynäkin ajattelin hankkia uuden kirjan kokoelmiini. Kirjaksi valikoitui Ilona Pietiläisen Kaunein Joulu. Kirja tulla tupsahti postilaatikkoon juuri sinä päivänä, kun jouluun oli vielä 100 yötä. Vasta eilen ehdin kuitenkin istahtaa kirjan ja uuden Winter edition-suklaalevyn kanssa sohvalle ja selailla kirjan läpi. Kauniita kuvia ja tunnelmia ja kivoja reseptejä siellä täällä vei nopeasti jouluisiin tunnelmiin. Ja uusi joulusuklaakin maistui tosi hyvälle. 


" Tunturi tähyää järven jäätä,
pakkasen parta hilisee,
salaisessa hämärässä
tonttujen kellot kilisee.

Pikkuinen kelkka,
pikkuinen käärö,
käärössä pikkuinen uni;
vielä voit painaa silmäsi kiinni,
vielä on sininen uni."

4 kommenttia :