Eilen meillä tunnelmoitiin perinteisesti Partyliten kynttilöiden loisteessa. Kahvipöytään pyöräytin jo hieman joulun makuja mm. poropiirakan. Tämä helppo pikkusuolainen sopii vaikka pikkujouluihin.
POROPIIRAKKA
Pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
3dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5dl vettä
Nypi kuivat aineet voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa n.10min.
Täyte:
1pkt kylmäsavupororouhetta
1/2pkt (n. 70g) valkohomejuustoa
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus mustapippuri&valkosipulimaustetta
(esim. Santa Marian roasted garlic&pepper-mauste)
Levitä pororouhe ja paloitellut valkohomejuustopalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita munat ruokakermaan ja mausta. Lisää seos päälle. Halutessasi voit ripotella päälle juustoraastetta, mutta piirakka on maistuvaa ilmankin. Paista vielä 200 asteessa n.20-30min, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Herkuttele lämpimänä.
Tätä pitää testata!
VastaaPoista