~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

lauantai 7. marraskuuta 2015

Poropiirakka


Eilen meillä tunnelmoitiin perinteisesti Partyliten kynttilöiden loisteessa. Kahvipöytään pyöräytin jo hieman joulun makuja mm. poropiirakan. Tämä helppo pikkusuolainen sopii vaikka pikkujouluihin.

POROPIIRAKKA

Pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
3dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5dl vettä

Nypi kuivat aineet voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa  n.10min.

Täyte:
1pkt kylmäsavupororouhetta
1/2pkt (n. 70g) valkohomejuustoa
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus mustapippuri&valkosipulimaustetta 
(esim. Santa Marian roasted garlic&pepper-mauste)

Levitä pororouhe ja paloitellut valkohomejuustopalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita munat ruokakermaan ja mausta. Lisää seos päälle. Halutessasi voit ripotella päälle juustoraastetta, mutta piirakka on maistuvaa ilmankin. Paista vielä 200 asteessa n.20-30min, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Herkuttele lämpimänä.


1 kommentti :