~ Kuka tuntisi joulun paremmin kuin lapsi pehmein kätösin?
Hän koskee ruutua sormellaan, ja hiutale sulaa lennostaan, ja pimeä ruutu valkenee, ja tähti suurena säteilee. ~

tiistai 16. joulukuuta 2014

Kiire ja hoppu

on Tonttulan väellä.. Huh huh, joulu se vaan tulee, enkä minä ehdi tänä vuonna mukaan nyt ollenkaan! Tai no kaikenlaista jouluvalmistelua tässä on tullut tehtyä, mutta mieli ei ole vielä ehtinyt mukaan! No onneksi enää 2 työpäivää ja alkaa reilun viikon mittainen joululoma! Jospa sitten ehtisin nauttimaan myös tästä joulunalusajan tunnelmasta!


Pienen hengähdystauon kaikesta hässäkästä sain viime viikolla kuitenkin, kun kävimme kaverini kanssa kuuntelemassa Johanna Kurkelan Joulun lauluja-konsertin kirkossa. Ei voi kuin ihailla Johannan taitoja ja keijumaista ääntä ja olemusta! Ihana konsertti! Ensi lauantaina pääsen nauttimaan vielä äitini kanssa toisesta joulukonsertista eli Suvi Teräsniskan lauluista. Suvin uudelta joululevyltä olen kuullut mm. kappaleen Taivas sylissäni, joka kyllä nosti tunteet pintaan ja tipan silmäkulmaan.


Viikonloppuna vietimme tyttären kanssa leipomispäivää ja pakkaseen saatiinkin paljon jouluherkkuja. Leivinuunista tupsahteli mm. arabialainen maustekakku, joululimppuja, tähtipullia ja herrasväen pikkuleipiä. Vielä pitäisi satsi pipareita, torttuja ja daimpipareita tehdä. Sitten saa leivonnaiset riittää!


200g margariinia tai voita
3,8dl sokeria
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
0,5tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1dl mantelilastuja rouhittuna (laitoin mantelirouhetta)
2dl kevytkermaa

Kuorrutus:
6rkl voisulaa
1 keltuainen
2,5 tl kanelia
2-3 rkl kylmää kahvia
5 dl tomusokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja mantelirouhe ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kevytkerma. Kaada tilavaan, voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

3 kommenttia :

  1. Oi, miten ihanaa saada taas uusi maustekakun resepti! Ne ovat yksinkertaisuudessaan ihan parhautta <3 Minulla on nyt monta reseptiä, joista aion valita yhden jouluksi. Tulee vaikea valinta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli maukas maustekakku ja maistuu ilman kuorrutustakin :)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen maustekakku!

    VastaaPoista